Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: dappere kinderen die een voorbeeld willen zijn voor anderen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Terwijl ik thuis geniet van een lekker ontbijt dat door mijn kinderen is klaargemaakt, hoor ik in de verte een speaker luid en enthousiast het publiek toespreken. Het is zondag, en vandaag is de Run for KiKa Utrecht in 'mijn' MŠximapark. Eigenlijk had ik mezelf een vrije dag beloofd, maar de geluiden die ik hoor maken me nieuwsgierig.

DRUK IN HET PARK

Ik leg mijn camera in mijn fietsmand en rijd naar het evenemententerrein aan de andere kant van het park. Het is aardig druk op het grote grasveld, dat voor de gelegenheid is ingericht als start/finishgebied voor de run. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn vijf of tien kilometer. En er is een speciale kidsrun van 1 kilometer.

Met in gedachten het goede doel van vandaag, de stichting Kinderen Kankervrij, loop ik wat rond en wacht op de start van de run voor de kinderen. De sfeer is ontspannen. Veel mensen zitten gezellig bij elkaar aan de lange tafels op het middenterrein, anderen staan langs de kant van het parcours om de deelnemers toe te juichen.

DAPPER

Rond de klok van drie wordt iedereen gevraagd om naar het podium te komen. Voordat de kidsrun van start zal gaan, worden eerst een aantal kinderen in het zonnetje gezet. De kinderen zijn allemaal ziek geweest. Sommigen zijn inmiddels weer beter, voor anderen is de toekomst nog onzeker. Monter staan ze allemaal op het podium. Dappere kinderen die een voorbeeld willen zijn voor anderen. Ze krijgen een staande ovatie.

Op het podium zie ik ook Janiek staan. Ik kwam haar eerder tegen met haar vader. Zij is gelukkig weer beter. Samen met 1.250 andere deelnemers loopt ze vandaag mee om geld in te zamelen en om anderen hoop te geven. Wat een moedig meisje. En wat straalt ze veel plezier uit.

KNUFFEL

Als de kinderen gestart zijn met hun run, fiets ik weer naar huis toe. Bijna thuis hoor ik op de achtergrond de speaker roepen dat de eerste kinderen over de finish komen: "Ze hebben het gehaald!". Thuis gekomen ruim ik zonder mopperen de ontbijtrommel op, en geef mijn kids een extra stevige knuffel.


 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -