Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Baarn promoveert naar Derde Klasse, Kockengen op herkansing

1/7
KOCKENGEN/BAARN - De voetballers van Baarn hebben promotie naar de Derde Klasse afgedwongen. In de finale van de play-offs wist de Vierde Klasser met 3-1 te winnen van Kockengen, dat nog een laatste kans krijgt om zich te handhaven in de Derde Klasse.

Verslaggever Menno Schilder over de promotie van Baarn


Kockengen wist binnen het half uur de score te openen. Spits Michel Zeldenrijk wist bij zijn eerste kans direct toe te slaan met de 1-0. Met die voorsprong ging de ploeg die vocht tegen degradatie de rust in.

Guido Visee: "Dit stond al lang in mijn agenda omcirkeld"


Na de pauze ging Kockengen door op dat elan. Het had zelfs op 2-0 moeten komen, maar toch werd het gelijk. Baarn kreeg een penalty toegewezen, die feilloos benut werd door Niels Agterberg: 1-1. De vreugde bij Baarn was van korte duur, want aanvoerder Joris Korndewal kreeg kort na de gelijkmaker direct rood wegens een natrappende beweging.

Ronnie Hilhorst (Kockengen): "Het lijkt me ook leuk om een keer voor de overwinning te spelen"


Tien man of niet, Baarn wist in ondertal op een 2-1 voorsprong te komen. Manu Neto Gomes de Almeida verschalkte Kockengen-goalie Michiel van Zutphen met een stift. Vervolgens werd het ook nog 3-1 door Alvaro Rodriguez rey Tapiador, waarmee ook de eindstand op het scorebord stond.

Tom Gesgarz: "Kunnen beter met tien man beginnen!"


Kockengen is nog niet definitief gedegradeerd. De ploeg krijgt nog een herkansing. Dinsdag treft het de verliezer van Bunnik'73 - Voorwaarts, omdat enkele teams in de Derde Klasse zich terug hebben getrokken.

Peter Neuvel, trainer Kockengen leeft toe naar dinsdag


 Baarn viert de promotie met bloemen Baarn viert de promotie met bloemen | Foto: RTV Utrecht / Menno Schilder

25' Michel Zeldenrijk [0-1]
62' Niels Agterberg, pen. [1-1]
70' Manu Neto Gomes de Almeida [2-1]
76' Alvaro Rodriguez rey Tapiador [3-1]

Bijz.
64' Rode kaart Joris Korndewal (Baarn)


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht