het plan van de KNVB om voortaan n wedstrijd per weekend in de Eredivisie op zondag om 20.00 uur te laten beginnen.BOND DENKT ALLEEN AAN GELD
"Het is duidelijk dat de KNVB een geldgestuurde organisatie is geworden", zegt Den Hartog." /> het plan van de KNVB om voortaan n wedstrijd per weekend in de Eredivisie op zondag om 20.00 uur te laten beginnen.BOND DENKT ALLEEN AAN GELD
"Het is duidelijk dat de KNVB een geldgestuurde organisatie is geworden", zegt Den Hartog." /> het plan van de KNVB om voortaan één wedstrijd per weekend in de Eredivisie op zondag om 20.00 uur te laten beginnen.BOND DENKT ALLEEN AAN GELD
"Het is duidelijk dat de KNVB een geldgestuurde organisatie is geworden", zegt Den Hartog." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

"KNVB denkt alleen maar aan geld, niet aan de fans"

UTRECHT - "Waardeloos!" Voorzitter Teun den Hartog van de supportersverenigingvan FC Utrecht reageert glashelder, als hem wordt gevraagd wat hij vindt van het plan van de KNVB om voortaan n wedstrijd per weekend in de Eredivisie op zondag om 20.00 uur te laten beginnen.

BOND DENKT ALLEEN AAN GELD

"Het is duidelijk dat de KNVB een geldgestuurde organisatie is geworden", zegt Den Hartog. "De tv-gelden zijn belangrijker dan de beleving van de supporters in het stadion. Ik denk niet dat ze in Zeist beseffen hoe de supporters dit ervaren."

HERACLES UIT

Den Hartog heeft het programma nog niet gezien, maar ziet de bui al hangen. "Wij hebben komend seizoen twee uitwedstrijden op zondagavond. Stel dat je dan naar Heracles moet. Dan moet je om half 11 nog uit Almelo vertrekken. De meeste supporters moeten maandagochtend gewoon vroeg werken."

De KNVB en FOX zijn de enigen die vr zijn"
Teun den Hartog

FC Utrecht heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de planning en Den Hartog weet dat ook de gemeente Utrecht tegen is. "De KNVB en FOX zijn de enigen die vr zijn."

Den Hartog heeft inmiddels contact gezocht met de andere supportersclubs in Nederland. "Ik denk dat die er allemaal net zo in staan als ik. Het Supporters Collectief Nederland, waar alle supportersverenigingen van Nederland in zitten, moet zijn ongenoegen ook uiten."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht