Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Eredivisie voetbalt voortaan ook op zondagavond

UTRECHT - Vanaf komend seizoen wordt er in de Eredivisie wekelijks een wedstrijd op zondagavond gespeeld. Dat duel zal om 20.00 uur beginnen. Dat blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB naar alle clubs heeft gestuurd. Tot afgelopen seizoen was het nog zo dat de laatste wedstrijd op zondag om 16.45 uur begon.

PRIMEUR

Feyenoord en Sparta Rotterdam hebben zondag 4 augustus de 'primeur' met 20.00 uur als begintijdstip. Een dag eerder begint landskampioen Ajax de competitie met een uitwedstrijd tegen Vitesse. PSV gaat diezelfde avond op bezoek bij FC Twente. Het volledige schema wordt vrijdagmiddag openbaar gemaakt.

FC GRONINGEN

Vertegenwoordigers van de clubs bespreken vrijdag in Zeist de speeldata en aanvangstijden. Zo heeft FC Groningen al laten weten niet op zondagavond te willen spelen, vanwege tegengeluiden uit de achterban van de club. "Het is een tijdstip waarop met name de jeugdige voetballiefhebbers worden uitgesloten van het stadionbezoek'', meldt FC Groningen.

Het is overigens de bedoeling dat alle clubs maximaal n van de zeventien thuiswedstrijden zondag om 20.00 uur spelen.

CRUIJFF SCHAAL

Het seizoen begint zaterdag 27 juli (18.00 uur) met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV.Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht