Sportlust'46 overtuigend kampioen in Eerste Klasse C

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
WOERDEN - De voetballers van Sportlust'46 zijn op overtuigende wijze kampioen geworden in de Eerste Klasse C. Drie wedstrijden voor het einde was winst genoeg voor de titel. Op eigen veld werd Heerjansdam met 5-3 verslagen.
Verslaggever Mark Kloostra over de titel van Sportlust'46
Sportlust had vooraf zeven punten voorsprong met nog drie wedstrijden te gaan. Daardoor waren de Woerdenaren bij winst zeker van de titel.
Het begon echter met een domper, want Heerjansdam kwam al na vier minuten op voorsprong via een penalty. Het was een bijzondere openingsfase, want nog binnen het kwartier kreeg ook Sportlust twee strafschoppen, die allebei benut werden door Mauro Franken. Hierdoor had de thuisploeg de rollen al snel omgedraaid.
Martijn Janssen: "Ontlading is groot"
Nog voor rust breidde Deen van Embricqs uit, waarna het via Mark van der Weijden en Zakaria Issarti na rust geruststellend 5-1 werd voor Sportlust. Jelmer Nugteren en een eigen doelpunt van Luke Molkenboer deden nog iets terug, maar dat mocht de feeststemming niet drukken. De ploeg uit Woerden trok de zege over de streep en mocht het kampioenschap en de promotie groots vieren.
Door het kampioenschap is Sportlust'46 volgend jaar actief in de Hoofdklasse.
Aanvoerder Robin Demeijer: "Terecht dat we kampioen zijn"
4' Ronald Ouwens, pen. [0-1]
10' Mauro Franken, pen. [1-1]
16' Mauro Franken, pen. [2-1]
23' Deen van Embricqs [3-1]
54' Mark van der Weijden [4-1]
60' Zakaria Issarti [5-1]
62' Jelmer Nugteren [5-2]
90' Luke Molkenboer, e.d. [5-3]
Trainer Patrick Loenen: "Titel met Eemdijk was lastiger"