Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

LIVE: Pijnlijk verlies FC Utrecht bij Emmen

1/4
UTRECHT - FC Utrecht speelt zaterdag om 18.30 uur op de Oude Meerdijk tegen FC Emmen. Tegen de degradatiekandidaat wil de ploeg van Dick Advocaat de vijfde plaats weer heroveren van Heracles Almelo, dat vrijdag won van Heerenveen. Vorige week speelde de FC nog met 0-0 gelijk tegen Vitesse. Wordt nu wel gewonnen in het verre oosten? Luister live naar het radioverslag op Radio M Utrecht (93.1 FM).

EINDSTAND 2-0

Scheidsrechters: Richard Martens

90' We zijn klaar! Het is 2-0 geworden en veel meer woorden gaan we er niet aan wijden.

88' Een actie van Kerk, maar hij vindt niemand voor het doel.

83' Voor de tweede keer in een minuut houdt Jensen Utrecht op de been.

83' FC Emmen krijgt weer een grote kans, maar Jensen is attent als De Leeuw doorbreekt.

81' Gele kaart voor Cyriel Dessers.

79' Kopbal Dessers! Gepakt door Scherpen.

76' De wedstrijd kabbelt voort. FC Utrecht maakt geen aanstalten tot een goal en FC Emmen pakt overal waar het kan tijd.

70' Utrecht loopt maar achteruit en achteruit. Anco Jansen krijgt een schietkans, maar knalt over het doel.

67' De laatste wissel bij FC Utrecht: Bahebeck eruit, Dessers erin.

67' Gele kaart voor Glenn Bijl van FC Emmen.

66' Advocaat bereidt zijn derde wissel al voor. Na de gele kaart van Bahebeck riep hij meteen Cyriel Dessers bij zich. De Belgische spits gaat zijn rentree maken.

64' Weer eens een kans voor Emmen. Michael de Leeuw kan koppen, maar David Jensen staat op de goede plek.

62' Frustratie bij Bahebeck levert de spits een gele kaart op.

60' Weer een schotje van FC Utrecht. Bazoer schiet van 20 meter slap in de handen van Scherpen. Is dit de inleiding voor meer?

57' De grootste kans voor de FC tot nu toe! Gyrano Kerk wordt vrijgespeeld, maar zijn pogingen (schot en kopbal) worden in twee keer gestopt door Scherpen, die katachtig reageert.

De kans van Gyrano Kerk op Radio M Utrecht


54' Het blijft ver ondermaats bij FC Utrecht. "We zijn niet een keer normaal voor de goal geweest", geeft onze analist Gert Kruys aan.

49' De eerste kans na rust is voor FC Emmen. Anco Jansen krult een vrije trap richting kruising, maar David Jensen redt knap. Hij botst wel op de paal, maar kan door.

46' We zijn er weer: FC Utrecht bereidt een dubbele wissel voor. Kerk en Guwara komen voor Gavory en Emanuelson. Zorgen zij voor de ommekeer?

45' RUST! Na precies 45 minuten verlost scheidsrechter Martens FC Utrecht uit haar lijden. Het is 2-0 voor FC Emmen. Tot over een kwartier.

40' GOAL EMMEN! En daar is de 2-0... Keziah Veendorp krijgt de ruimte, kapt naar zijn linker en krult de bal in de hoek.

De 2-0 van Veendorp klonk zo op Radio M Utrecht


38' De vrije trap van Emanuelson draait recht in de handen van Kjell Scherpen, de nieuwe keeper van Ajax?

36' Het tempo van Utrecht is traag. Als er even het tempo in komt, wordt Van de Streek onderuit geschoffeld. Scheidsrechter Martens houdt zijn tweede kaart nog even op zak.

30' GOAL! Het is 1-0 voor FC Emmen. Michael de Leeuw duikt op bij de tweede paal en kopt binnen. Niemand bij FC Utrecht grijpt in.

Zo klonk de 1-0 van FC Emmen op Radio M Utrecht


28' De vrije trap gaat ver over. "Het valt ons erg tegen", zegt analist Gert Kruys. "De lijn wordt doorgetrokken van de afgelopen weken. Ik vind Utrecht lauw spelen. Laag tempo houdt Emmen makkelijk in leven."

27' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Bas Kuipers. Hij haalt Bahebeck neer, die bijna doorgebroken was. Vrije trap op ruime afstand van het doel.

Iedereen bij Utrecht speelt in de bal. Dat is wel lekker voor FC Emmen."
Analist Gert Kruys over het aanvalsspel van FC Utrecht

21' Een goede voorzet van Gavory! Hij vindt zijn landgenoot Bahebeck, maar diens kopbal is te licht.

18' Het lukt aanvallend nog niet bij FC Utrecht. Utrecht heeft wel vaak de bal, maar er moet ook iets mee gebeuren. "Utrecht is vrij slordig, het is vrij matig allemaal", zegt Gert Kruys.

13' FC Emmen zoekt de aanval sneller en dat moet Utrecht tegenhouden met overtredingen. Dat levert regelmatig gevaar op.

11' FC Utrecht zoekt, maar vindt nog geen ruimte in de defensie van de Drentenaren.

6' Gevaarlijke vrije trap Emmen. FC Utrecht krijgt de bal lastig weg. De druk is van de thuisploeg.

1' We zijn begonnen in Emmen!

"Ik ben verrast dat Kerk niet speelt, hij was lang basisspeler""
Analist Gert Kruys


- Gyrano Kerk zit op de bank bij FC Utrecht. Jean-Christophe Bahebeck speelt wel, zijn aanvalspartner voorin lijkt of Sander van de Streek of Simon Gustafson te worden.


- FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is er niet bij. Hij liep vorige week een knieblessure op en hoopt woensdag weer te spelen tegen Fortuna Sittard. Ook afwezig: Simon Makienok en Emil Bergström.

- Cyriel Dessers en Joris van Overeem zijn wel beschikbaar voor Dick Advocaat. Van Overeem was vorige week nog ziek.

- FC Utrecht verloor het thuisduel tegen FC Emmen met 2-1. Dat was de eerste wedstrijd na het ontslag van Jean-Paul de Jong. Marinus Dijkhuizen was toen de eindverantwoordelijke. Daarna werd Dick Advocaat aangesteld.

- FC Emmen is in vorm! De laatste twee duels leverden de Drentse ploeg vier punten op (2-0 winst op Heerenveen, 1-1 gelijkspel tegen NAC).

OPSTELLINGEN

FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan; Veendorp, Ben Moussa; Slagveer, De Leeuw, Jansen; Arias

FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Van der Maarel ©, Letschert, Gavory; Van Overeem, Bazoer, Emanuelson, Gustafson; Van de Streek, Bahebeck

Bank FC Utrecht: Marsman, Guwara, Kerk, Dessers, Boussaid, Görtler, Venema, Kramer, Mamengi


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -