Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: getuige van een uitgekomen droom...

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Kaj Hendriks, drie jaar geleden kwam ik hem voor het eerst tegen. Hij was toen genomineerd voor Sportman van het jaar bij de Sportprijs Utrecht. Ik mocht een portret van hem maken en hij vertelde dat hij een een droom had, en dat was winnen met het team van Triton de Varsity, de Oude Vier wel te verstaan.

De Varsity is een roeiwedstrijd met een rijke traditie voor studenten in Nederland op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten. Het grootste en oudste studentensportevenement van het land staat op de nationale erfgoedlijst. De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door leden van de Utrechtsche Studenten Roeivereniging Triton. En het draait allemaal om de laatste wedstrijd van de dag: de Oude Vier.

Getriggered door de droom van Kaj, ging ik drie jaar geleden een kijkje nemen bij de Varsity. Ik wist niet wat ik meemaakte. Honderden studenten, en oud-studenten, liepen rond. Gekleed in keurige jasjes met dasjes: de traditionele kleding van de roeiverenigingen. Ook liepen er jongens met strohoeden en wandelstokken. Ik keek mijn ogen uit. Triton verloor dat jaar.

Sindsdien ga ik elk jaar weer, net als Kaj hopend dat Triton een keer de strijd gaat winnen. De laatste keer is al zo lang geleden; 52 jaar. Dit jaar moest ik kiezen: ga ik naar de Ronde van Vlaanderen of wordt het weer de Varsity. De accreditatie voor Vlaanderen was al rond. De hele week liep ik te dubben. Vlaanderen lonkte hevig. Toch koos ik voor de Varsity, op gevoel. Wat een geluk. Triton won, eindelijk.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -