Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Hercules bindt talent langer aan zich

UTRECHT - Hij begon bij VV Maarssen; Bjorn van Gorkum. De pas 1e jaars A junior is inmiddels alweer bezig aan zijn 3e jaar bij Hercules en zal ook volgend seizoen in het shirt van de Utrechtse 3e divisionist spelen. Na een ijzersterk seizoen in de o19 zal hij komend voetbaljaar al uitkomen in de Hercules A-selectie.

Dit seizoen wist hij al enkele keren te starten in de basis, Vorig seizoen, als B junior, schoot hij zelfs van 30 meter al zijn 1e competitie treffer bij het 1e binnen. Het wekte ook de interesse van FC Utrecht. De eredivisionist bood hem een stage aan, waar hij een goede indruk maakte.

Volgens technisch manager van der Kooij is dit geen toeval: "Bjorn staat symbool voor onze jeugdopleiding. Als je eraan toe bent dan moet je meer weerstand krijgen. Bjorn verzaakt nooit, ook niet op het trainingsveld, doordat we binnen de Hercules opleiding goede trainers hebben staan kun je goed zien wat er gebeurt qua ontwikkeling als zowel de trainer als de speler niveau hebben, dan kan het hard gaan met je".

Waar van der Kooij van baalt is dat zijn collega centrale verdediger uit de o19-1, die daar naast Bjorn speelt, volgend jaar niet te bewonderen is in de A-selectie. "Philip van Grinsven kiest er niet voor, Philip kiest voor zijn studenten leven, jammer, ook Philip had ik er graag bij gehad, maar het is niet anders, we wensen hem met zijn studie ook een mooie tijd, de deur staat altijd open voor hem".


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht