Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie: 'Volleyballers laten zich niet uit het veld slaan'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Leef alsof het je laatste dag is, leef alsof de morgen niet bestaat!', luid meezingend met de hit van André Hazes jr die uit de speakers van de sporthal schalt, houden de volleyballers van Taurus de moed er in tijdens de laatste time-outs. Het is de eerste wedstrijd van de play-offs van de eredivisie. De mannen uit Houten spelen tegen Lycurgus uit Groningen. Ze staan 2 - 1 achter in sets.

Sinds ik bij het EK Beachvolleybal afgelopen zomer min of meer gedwongen door de organisatie een hele wedstrijd pal voor een metershoge geluidsbox heb staan fotograferen, heb ik standaard in mijn fototas ook een paar oordoppen zitten. Plus een reservepaar, want ik raak in alle hectiek die bij een sportwedstrijd hoort nog wel eens iets kwijt: lensdopjes, schoonmaakdoekjes, batterijen, en zelfs een keer mijn fotografenhesje.

Vandaag doe ik mijn oordoppen niet in. De meezingende volleyballers fascineren me. Ik wil ze horen. Wat me vooral intrigeert is dat ze zingen terwijl ze achter staan. Nou zijn volleyballers sowieso nogal luidruchtig. Dat hoort bij deze sport. Volleybalteams hebben allemaal een eigen yell. Wordt er gescoord, dan laten ze hun yell luidkeels horen. De yell is vaak niet veel meer dan het hardop herhalen van de naam van de club: 'Taurus Taurus, Taurus'. Het klinkt als een soort mantra. Ze moedigen zichzelf aan.

De spelers blijven van zich laten horen tot de laatste minuut van de wedstrijd. Maar het mag niet baten, ze verliezen met 1 - 3. Gelukkig komen er nog meer wedstrijden voor Taurus aan in de kampioenspoule. En volleyballers laten zich niet zomaar uit het veld slaan: 'Morgen is er weer een dag'.


 | Foto: RedGreenBlue

WIE IS ANKIE?

Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.

Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -