Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nederlandse hockeysters winnen ruim van VS

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben in de FIH Pro League een ruime zege geboekt op de Verenigde Staten. Het team van bondscoach Alyson Annan won in Winston-Salem met 5-0, onder meer dankzij een treffer van SCHC-speelster Laurien Leurink.

Nederland opende voortvarend tegen het team dat gecoacht wordt door oud-international Janneke Schopman. Halverwege stond het al 5-0. Lidewij Welten had de score geopend, kort voor het einde van het eerste kwart deden Laurien Leurink en Matla Oranje uitlopen naar 3-0. In het tweede kwart scoorden Marloes Keetels en nogmaals Matla.

Oranje herstelde zich met de overwinning van de 1-0-nederlaag eerder deze maand in en tegen Australië. Dat verlies betekende het einde van een lange reeks overwinningen. Nederland had liefst 44 keer niet verloren. Nederland speelt volgende week in Buenos Aires in de vierde speelronde tegen Argentinië.

REGIOGENOTEN

Naast Leurink kwamen namens Nederland ook SCHC-speelsters Caia van Maasakker en Famke Richardson in actie. Ook Eva de Goede uit Zeist en Renée van Laarhoven (Kampong) maakte deel uit van de Oranje-formatie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -