Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Kelderman rijdt Giro en Tour als meesterknecht van Dumoulin

AMERSFOORT - Wilco Kelderman vertrekt in de Giro d'Italia in de schaduw van Tom Dumoulin. Dat is vandaag bekend gemaakt bij de ploegpresentatie van Team Sunweb in Berlijn.

Het kopmanschap was een optie voor de geboren Amersfoorter die in 2014 al eens zevende werd in het eindklassement en de afgelopen twee jaar in de top 10 eindigde in de Ronde van Spanje. "Ik had een ander programma in mijn hoofd, maar toen Tom besloot de Giro te rijden wist ik wel dat het dit scenario zou worden", vertelde Kelderman.

Niet dat hij met tegenzin naar de Italiaanse wielerkoers zal afreizen. "Ik zie het als een kans. Eerst was ik er niet 'happy' mee. Maar ik realiseer me ook dat er genoeg wedstrijden zijn waarin ik wel voor eigen succes mag gaan. In Parijs-Nice bijvoorbeeld of de Ronde van CataloniŽ. Maar in de grote rondes rijd ik vaak als de tweede of derde man. Het past misschien ook wel een beetje bij me. In de schaduw functioneer ik vaak het beste."

Kelderman zal net als Dumoulin na de Giro ook de Tour rijden. In de Vuelta gaat Sunweb met een jonge ploeg op jacht naar dagsuccessen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht