Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Als FC Utrecht en Ajax elkaar treffen is het altijd vuurwerk. Afgelopen zondag was het weer raak, althans bijna. Tijdens de wedstrijd van het jaar werd er vanuit de Bunnikside in stadion Galgenwaard vuurwerk gegooid naar Ajax-doelman André Onana. Het gebeurde vlak nadat ik had besloten om mijn plekje achter het Ajax doel te verruilen voor een plaatsje langs de zijlijn. Noem het een voorgevoel.

Voetbal en ik hebben een moeizame relatie. Lange tijd had ik niet veel belangstelling voor deze sport. Wat op zich best wel een beetje vreemd is voor een sportfotograaf. Tot ik anderhalf jaar geleden bij toeval terecht kwam bij het EK vrouwenvoetbal: WEURO 2017. De gemoedelijke sfeer, het sportieve spel, de toegankelijke speelsters: wat een verademing. Ik genoot ervan.

FC Utrecht verloor zondag met 3-1. Het was een prachtige goal. Fijne jaarwisseling allemaal. Doe voorzichtig met vuurwerk.

 | Foto: RedGreenBlue

WIE IS ANKIE?

Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.

Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -