Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Door de Lens van Ankie

1/2
UTRECHT - Fotograaf Ankie Hogewind legt in beelden vast waar sport in Utrecht om draait. Altijd vanuit een verrassend perspectief biedt zij een kijk op de sportwereld zoals je die zelden ziet. Ankie is professioneelsport- en portretfotograaf en heeft al tien jaar een fotostudio in Utrecht Leidsche Rijn.

Ze is lid van de Nederlandse Sportpers en fotografeert onder meer voor RTV Utrecht. Ze wordt gedreven door de verhalen achter de sport. Op deze plek deelt ze elke week een verhaal en kun je meekijken 'Door de Lens van Ankie'.


 Ankie was deze week bij de rugbyderby RUS - URC Ankie was deze week bij de rugbyderby RUS - URC | Foto: RedGreenBlue

VROUWENRUGBY IN UTRECHT

Sport is emotie. Grijze lucht, koude wind, miezerregen en modder, veel modder: de speelsters van de Rugbyende Utrechtse Studenten, RUS, en hun stadsgenoten van de Utrechtse Rugby Club, URC, staan klaar voor de enige echte rugby stadsderby.

Door de aanhoudende regen zijn de velden van RUS afgekeurd en wordt de wedstrijd gespeeld op de moddervelden van rivaal URC. Dit zorgt voor een extra gespannen sfeer. Beide teams willen maar één ding vandaag: winnen!

De speelsters trotseren het slechte weer en gaan er vol tegenaan. Er wordt gevochten om elke bal waarbij de ene scrum de andere opvolgt en de modder alle kanten opspat. Al snel scoort URC de eerste punten door de bal behendig achter de doelpalen van RUS tegen de grond te drukken: een prachtige try.

Ik vergeet helemaal dat het regent en schiet de ene foto na de andere. URC wint de wedstrijd. Maar een echte verliezer is er niet: RUS gaat moedig en strijdend ten onder. Rugby is emotie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -