Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Nederlands elftal verslaat wereldkampioen Frankrijk in De Kuip

ABCOUDE - Het Nederlands elftal heeft wereldkampioen Frankrijk verslagen. In een enerverend Nations League-duel in De Kuip wist het Oranje van bondscoach Ronald Koeman met 2-0 te winnen. Abcoudenaar Matthijs de Ligt speelde een foutloze wedstrijd.

Georginio Wijnaldum opende in de 44e minuut de score in De Kuip. Memphis Depay benutte in blessuretijd met een stiftbal een strafschop, nadat Frenkie de Jong was neergelegd.

De overwinning van Oranje was dik verdiend. De wereldkampioen kreeg nauwelijks kansen en mocht niet mopperen dat het verschil beperkt bleef tot twee tegentreffers. Vooral de Franse goalie Hugo Lloris was een grote sta-in-de-weg.

NATIONS LEAGUE

Oranje is door de stunt zeker van de status van groepshoofd bij de loting voor het kwalificatietoernooi van het EK van 2020. De ploeg van Ronald Koeman handhaaft zich ook in de hoogste divisie van de volgende editie van de Nations League.

Als Nederland maandag minimaal gelijk speelt tegen het gedegradeerde Duitsland, dan strijdt het volgend jaar zomer met drie andere ploegen om de eindzege in de Nations League.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -