Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

"FC Utrecht gaat profiteren van Europese inkomsten top drie"

UTRECHT - FC Utrecht gaat in de toekomst†mogelijk meedelen in de Europese inkomsten van Ajax, PSV en Feyenoord. De drie topclubs zijn bereid een deel van hun inkomsten uit Europees voetbal af te staan, als de andere clubs akkoord gaan met een aantal eisen van de top drie.

In het AD is te lezen dat de drie topclubs af willen van kunstgras, de eredivisie willen inkrimpen en de invoering van play-offs. Dat laatste moet er toe leiden dat de clubs meer topduels spelen. Ook willen Ajax en PSV dat†in de nieuwe opzet hun beloftenteams in de Eerste divisie kunnen blijven spelen. In ruil daarvoor zouden ze†bereid zijn tien procent van hun Europese inkomsten, zo'n acht miljoen euro, af te staan aan de andere clubs in de Eredivisie.

Tot nu toe wilden de andere clubs niets weten van een andere competitie-opzet, omdat die het risico op degradatie alleen maar groter zou maken. Volgens het AD vergroot de financiŽle handreiking de bereidheid bij de andere clubs om de Eredivisie aan te passen. Dat zou in 2021 zijn beslag moeten krijgen.

Of de acht miljoen hoofdelijk verdeeld wordt over de andere Eredivisieclubs, of dat er een verdeelsleutel komt op basis van eindklassering, is nog niet duidelijk.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht