Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Delegatie naar Vueltastart om wielerronde naar Utrecht te krijgen

UTRECHT - Een Nederlandse delegatie vertrekt vandaag naar Spanje, waar morgen de Vuelta begint. Doel is om de start van de Spaanse wielerronde naar onder meer Utrecht te halen.

De delegatie bestaat onder meer uit het Business Peleton Utrecht, die eerder ook al succesvol lobbyde om de start van de Tour de France naar de provincie Utrecht te halen.

"Het is een hele gezonde wedstrijdspanning", vertelt voorzitter Cor Jansen. "Je realiseert je dat het steeds dichterbij komt. Tegelijkertijd zit je in de laatste minuten van de wedstrijd en heb je het idee dat je op voorsprong staat, maar dat de wedstrijd pas gespeeld is op het moment dat de scheidsrechter heeft afgevloten en het wedstrijdformulier heeft getekend."

BURGEMEESTER

Behalve het Business Peloton Utrecht zijn verschillende Nederlandse gemeenten en provincies vertegenwoordigd. Namens Utrecht is burgemeester Jan van Zanen van de partij.


"We gaan kijken hoe het daar gaat", vertelt burgemeester Van Zanen vooruitblikkend op het bezoek. "Ik heb eerder al kennisgemaakt met de directie van de Vuelta, maar nu gaan we echt wat verder kijken. Ik spreek daar ook met de lokale autoriteiten van Malaga. We willen weten wat je uit zo'n start kunt halen en hoe de samenwerking met de Vuelta is. We zijn heel ver, maar er moet nog één en ander gebeuren."

We zijn heel ver, maar er moet nog één en ander gebeuren"
Jan van Zanen - burgemeester gemeente Utrecht

Jansen is blij dat Van Zanen meegaat. "Die zet straks samen met de stadsbesturen van Breda, Den Bosch en Utrecht de handtekeningen voor deelname vanuit Nederland."

PROVINCIE

Een belangrijke hobbel werd onlangs al genomen toen de provincie beloofde ruim twee miljoen euro voor de Vuelta uit te trekken.. De volgende stap is dat zowel de Spaanse organisatoren als de Nederlandse gemeenten een definitief 'ja' geven. Dat heeft met een aantal zaken te maken.

"Het gaat om de private en publieke financiering, maar ook om de logistiek en veiligheid. En hoe ziet de aankleding er straks uit? Ik denk dat de Vuelta helemaal rood is, maar dat soort dingen moeten eerst nog besproken worden."

Als het Utrecht lukt om de start van de Ronde van Spanje naar zijn stad te krijgen, dan is dit een unicum. De stad heeft dan in tien jaar tijd de Giro, Tour én Vuelta binnengehaald. "Dat zou echt geweldig zijn", besluit Van Zanen.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -