Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Mihai Nesu voorzitter van Roemeense voetbalclub

UTRECHT - Mihai Nesu wordt voorzitter van de Roemeense club Luceafarul, die uitkomt op het tweede niveau van RoemeniŽ. De ex-voetballer zit sinds 2011 in een rolstoel nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een training van FC Utrecht.

Naast Nesu komt nog een in Nederland bekend ex-profvoetballer de directie van Luceafarul versterken, namelijk George Ogararu. Hij stond van 2006 tot 2010 onder contract bij Ajax. Ogararu wordt technisch directeur bij de club, meldt Romania TV.

Luceafarul werd vorig jaar achtste in de tweede divisie van RoemeniŽ. Om kans te maken op promotie naar het hoogste niveau moet de nieuwe club van Nesu dit jaar in de top 3 eindigen. Luceafarul komt uit de stad Oradea, dat ligt op de grens van RoemeniŽ met Hongarije.


BLESSURE EN VERVOLG

Nesu brak in mei 2011 een nekwervel op sportcomplex Zoudenbalch na een zeer ongelukkige botsing met ploeggenoot Alje Schut. Hij liep een dwarslaesie op en zit sindsdien in een rolstoel. In 2012 richtte hij de Mihai Nesu Foundation op, waarmee hij aandacht vraag voor het lot van gehandicapten in RoemeniŽ. Later werd hij ook video-analist bij de Roemeense club Universitatea Cluj.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht