Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

EK-stadion op Neude: biertjes en afgetrainde beachvolleyballers

1/2
UTRECHT -

Sportliefhebbers hoeven niet te vrezen voor een zwart gat na het WK Voetbal.†Vanaf maandag kan je op de Neude naar het†EK Beachvolleybal. Utrecht is een van de vier speelsteden. De voorbereidingen†zijn in volle gang.

Rick Verbree is verantwoordelijk voor het stadion en de organisatie. "Ik ben een Amsterdammer en ik mag hier drie weken wonen. Daar heb ik veel zin in." Er wordt nog hard gewerkt op de Neude. Nu ziet het er nog niet zo sfeervol uit, maar daar komt volgens Verbree snel verandering in. "Het stadion wordt†straks aangekleed. We gaan†doeken ophangen en alles wordt netjes in de huisstijl gegoten van het EK Beachvolleybal. Het wordt echt heel†mooi."

[Tweet:https://twitter.com/EuroBeach2018/status/994543428649222147]

REURING
Eddy Schouten is ťťn van de vele horecaondernemers aan het plein. Hij moet zijn terras tijdelijk sluiten door†de komst van het stadion en dat kost hem geld.†Toch is†de eigenaar van†cafť 't Neutje†enthousiast. "Dit is een mooi evenement voor de stad en het stadhuiskwartier. Het brengt veel reuring."

Volgens projectmanager†Verbree is er†steeds overleg geweest met de horeca-ondernemers. "Twee jaar geleden zijn we al om de tafel gaan zitten. We hebben ze onderdeel gemaakt van het evenement."†De eigenaar van 't Neutje is dan ook enthousiast. "Wij gaan de horeca exploiteren van het stadion en buiten een bar neerzetten waar mensen drinken kunnen kopen."†

AFGETRAINDE LIJVEN
Vanaf de tribunes†kan er dus met een drankje genoten worden†van spectaculair beachvolleybal en afgetrainde lijven. "Zeker, ik denk dat het een plezier wordt om naar te kijken", lacht de eigenaar van 't Neutje.

[Video:1682332]

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht