Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Schippers blikvanger op NK atletiek in Utrecht

1/3
UTRECHT - Dafne Schippers is de grote blikvanger tijdens het Nederlands kampioenschap atletiek, van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni in Utrecht. De Utrechtse komt in haar geboortestad op vrijdag 22 juni in actie op de 100 meter. De loopnummers vinden, net als vorig jaar, plaats op de atletiekbaan Maarschalkerweerd.

MARTINA

Behalve Schippers zullen ook Sifan Hassan (5.000 meter), en Churandi Martina (100 mannen) in Utrecht aan de start staan. De finale van 100 meter mannen is het slotstuk van 22 juni, en staat gepland om 20.40 uur. Schippers loopt haar finale eerder die avond. Waar de 100 meter voor Schippers de enige wedstrijd van het NK is, komt Martina zondag nog terug voor de 200 meter.

BAKKER

Schippers is niet de enige topper uit de provincie die aan de start komt. De Amersfoortse zussen Veerle en Jasmijn Bakker staan aan de start op de 3.000 meter steeple-chase, die ook op vrijdag wordt afgewerkt.

 Veerle Bakker start op de steeple chase Veerle Bakker start op de steeple chase | Foto: Orange Pictures.

POLSSTOKHOOGSPRINGEN

Het polsstokhoogspringen wordt net als vorig jaar in de Utrechtse binnenstad afgewerkt. Was in 2017 het Vredenburg het strijdtoneel, dit jaar zullen de atleten hun kunsten vertonen op het Domplein. Dat zal gebeuren op donderdag 21 juni. Burgemeester Jan van zanen opent het NK die dag om 15.50 uur. UStad en RTV Utrecht zenden het NK Polsstokhoogspringen live uit vanaf het Domplein op 21 juni 2018 van 15.50 - 20.00 uur.

 Het polsstokhoogspringen is dit jaar onder de Dom Het polsstokhoogspringen is dit jaar onder de Dom | Foto: RTV Utrecht / bewerking RTV Utrecht

PROGRAMMA

Het volledige programma is te vinden op de site van de Atletiekunie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht