Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Degradatie uit de derde divisie een feit voor Magreb'90

UTRECHT - Het was niet de vraag of, maar wanneer Magreb'90 zou degraderen uit de derde divisie A. Zaterdag werd het werkelijkheid. De Utrechters verloren op eigen veld met 2-1 van Jong FC Volendam, maar de definitieve nekslag bleek het punt dat Capelle pakte tegen titelkandidaat Quick Boys.

Magreb loopt al het gehele seizoen achter de feiten aan. De ploeg heeft twee overwinningen en vier gelijke spelen behaald in 27 wedstrijden, maar kreeg door allerlei problemen binnen de organisatie liefst zeven punten in mindering, waardoor het op dit moment slechts 3 punten heeft.

De laatste twee ploegen in de competitie degraderen direct naar de hoofdklasse. Met nog zeven duels te gaan kan Magreb inmiddels het gat naar de nummer 16 niet meer overbruggen, waardoor het doek gevallen is voor de ploeg van het trainersduo Mo El Abdallaoui en Stanley Tailor.


GEEN VERRASSING

Voor Tailor was de degradatie geen verrassing. "Het gevoel is hetzelfde. Dat het moeilijk zou worden om ons te redden, dat wisten we al. Ons doel was niet om erin te blijven. We wilden lekker blijven voetballen en de jongens in de kijker laten spelen bij andere clubs", vertelt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

De kans dat de oefenmeester aanblijft bij Magreb'90 is klein. "Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren. De kans dat ik blijf bestaat altijd, maar er moet nog wel wat gebeuren. Het is belangrijk om met de Belanstingdienst om tafel te gaan zitten", zegt Tailer, die om duidelijkheid vraagt als de Utrechters een doorstart willen maken in de hoofdklasse. De organisatorische problemen zijn er namelijk nog altijd. "Als er iets niet snel duidelijk is, dan kan ik de jongens niets beloven."

Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht