Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

Brand op nieuwe kunstgrasveld UVV, wedstrijden afgelast

1/2
VLEUTEN - Bij de Utrechtse sportvereniging UVV in Vleuten is vannacht een nieuw kunstgrasveld in brand gevlogen. Het gaat om een combi-veld dat naast voetbal ook belijning heeft voor honk- en softbal. Voorzitter jeugdvoetbal Taco de Vries zag het vuur toen hij na afloop van een vergadering naar huis fietste.

"Ik fietste over de Alendorperweg naar huis en keek naar veld 5. Daar zag ik licht op het veld en ik kon dat niet heel goed plaatsen. Toen ik stil ging staan, zag ik dat het vuur was. Ik rook ook een brandlucht, maar ik dacht dat dat een openhaard was of iets dergelijks", vertelt De Vries.

Eenmaal op het veld bleek het inderdaad een smeulend vuurtje te zijn dat zich langzaam uitbreidde. "Uiteindelijk heb ik het uit kunnen trappen en ik schat in dat er een stuk van zes bij vijf meter is afgebrand."


WEDSTRIJDEN AFGELAST

Vanwege het beschadigde grasveld werd vanochtend een aantal voetbalwedstrijden afgelast. "Het is in de hoek van een veld, dus we zijn nu aan het inventariseren wat voor een impact dit heeft op de wedstrijden. Maar helaas zijn de wedstrijden van vanochtend afgelast. Andere wedstrijden proberen we te verplaatsen."

Hoe het vuur is ontstaan, tast De Vries nog in het duister. "Ik heb daar niemand aangetroffen. Trainingen duren tot een uur of 22.30 uur en toen ik daar kwam rond 00.15 uur, was er ook niemand meer te zien. Maar ik ga er niet vanuit dat het vuur vanzelf is ontstaan."

De voetbalclub heeft de politie geďnformeerd over het incident en doet mogelijk aangifte.

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht