Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Theo Meijer: "Al veel langer belangenverstrengeling in judotop"

1/2
LEUSDEN -

Voormalig topjudoka en judocoach Theo Meijer is het grotendeels eens met de kritiek die Cor van der Geest heeft geuit op de Judobond (JBN) en NOC*NSF. De voormalig technisch directeur van de Judo Bond luidde in een open brief de alarmbellen. Volgens Van der Geest is het topjudo in gevaar doordat er in de bestuurstop van de organisatie te veel eigen belangen zijn. Verder uitte hij kritiek op onder andere Frans van Dijk en Maurits Hendriks van NOC*NSF en op Koos Letterie en Theo Fledderus van JBN.

"De brief van Cor bestaat voor 80 tot 90 procent uit waarheden," zegt Meijer tegen RTV Utrecht, "Al heb ik niet het idee dat dit iets nieuws is. Het judo hangt al jaren samen met eigen belangen, dat was onder Van der Geest ook al."


STUURLOOS

Ook Meijer vindt dat het topjudo stuurloos is. "De hele structuur van het judo wordt aan de onderkant weggehaald. Zonder onderkant heb je geen pyramide." Meijer sprak anderhalf jaar geleden al zijn zorgen uit in het sportprogramma Namen en Rugnummers. Hij keerde zich toen al tegen de centralisatie van het topjudo. "Cor uit nu kritiek, maar is zelf gestart met centraliseren in de vorm van de vier steunpunten. Die steunpunten werden steeds belangrijker gemaakt waardoor de clubs minder belangrijk werden."

De Olympisch bronzen medaillewinnaar van 1992 heeft niet direct een oplossing voor de problematiek. "We zitten in een hele moeilijke situatie. De bondscoaches blijven dezelfde weg in slaan. Daardoor heeft de jeugd bij de clubs geen senioren meer om naar op te kijken en gaat het judo naar beneden toe heel langzaam dood." Meijer denkt niet dat hij de juiste persoon is om nu zelf technisch directeur te worden. "Het zou een mooie uitdaging zijn en zou passen in de ontwikkeling van mijn loopbaan. Maar ik weet niet of het voor mij op dit moment de juiste plek zou zijn. In ieder geval niet in de vorm zoals het nu is. Binnen mijn organisatie wil ik ook dat de neuzen dezelfde kant uit staan. Daarin is geen plaats voor gespreide belangen."Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -