Annechien Steenhuizen wordt gezicht Achtuurjournaal

UTRECHT - De Utrechtse Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe presentator van het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanaf 13 mei presenteert zij het belangrijkste NOS Journaal op televisie, afgewisseld met Rob Trip. Dat meldt de NOS.
De oud-presentator van UVandaag volgt Sacha de Boer op, die begin maart aankondigde na tien jaar te stoppen. Ze vertrekt na 17 jaar bij de NOS omdat ze zich wil gaan richten op andere dingen.

RTV UTRECHT

Steenhuizen (35) begon haar journalistieke loopbaan in 1999 na afronding van de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze begon bij RTL als redacteur voor verschillende programma's. In 2002 stapte ze over naar RTV Utrecht, waar ze jarenlang werkte als radioverslaggever en televisiepresentator.
In 2008 werkte ze een aantal maanden als 'Jakhals' voor De Wereld Draait Door. Begin 2009 kwam de Utrechtse in dienst van de NOS als presentator van het NOS Journaal op 3. In 2011 maakte ze de overstap naar het NOS Journaal.

VEREERD

Steenhuizen laat op de website van de NOS weten 'waanzinnig blij' en 'vereerd' te zijn met de kans. "Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag, waarop ze bijgepraat worden over het nieuws van de dag."

Utrechtse Annechien Steenhuizen presenteert Achtuurjournaal