'Evenementen veroorzaken wateroverlast Lepelenburg'

UTRECHT - Het aantal grote evenementen op het Lepelenburg in Utrecht moet omlaag. Dat stelt de Stichting Behoud Lepelenburg en omgeving in een brief aan de gemeenteraad.
Aanleiding voor de noodkreet is dat flinke delen van het park sinds twee weken onder water staan. Volgens de stichting is dat het gevolg van de grote evenementen die er sinds een paar jaar mogen worden gehouden.
De gemeente besloot toen de bescherming van het Zocherplantsoen, waar het Lepelenburg onder valt, op te ruimen en er meer evenementen toe te staan.
De zware voertuigen, zeecontainers en generatoren die bij de activiteiten worden gebruikt, zijn volgens de stichting funest voor de bomen, het gazon en de afwatering. Het drainagesysteem onder de grasmat, dat er sinds een jaar of zeven ligt, is beschadigd, vermoedt de stichting. Die is nu bang dat het grasveld bij regen in de zomer ook onder water zal komen te staan.
In de brief aan de gemeenteraad vraagt de stichting om herstel van het afwateringssysteem en aanpassing van het bestemmingsplan, zodat er voortaan alleen kleinere evenementen worden gehouden die minder schadelijk zijn voor het park.