Fans rustig bij FC Utrecht-Ajax

UTRECHT - De beladen wedstrijd FC Utrecht tegen Ajax is rustig verlopen. De 600 fans van Ajax konden zonder noemenswaardige incidenten plaatsnemen in de Galgenwaard. In en rondom het stadion was erg veel politie op de been en gold een alcoholverbod. De wedstrijd eindigde in 0-0.
Burgemeester Wolfsen besloot tot een alcoholverbod omdat de wedstrijd tussen de Utrechters en de ploeg uit Amsterdam gold als een risicowedstrijd. Bij een eerder treffen dit jaar ging het mis en dat leverde Utrecht een boete van 15.000 euro op.
Het verbod betekent dat er tot het einde van de wedstrijd geen alcohol wordt geschonken in het stadion, horecagelegenheden in de buurt en zes omringende kantines van sportclubs. Vanwege de ongeregeldheden eerder dit jaar is de wedstrijd ook vervroegd naar 12.30 uur.
Verder mochten de Amsterdammers maar de helft van de gebruikelijk 1200 fans meenemen. Omdat een deel van de stoelen leeg was, hadden fans een groot spandoek over Vak U gedrapeerd met de tekst 'Passie en trots doet ons overleven'.
Vanwege de rustig verlopen wedstrijd twitterde Johan van Renswoude, Districtschef Politie Utrecht stad: "De wedstrijd Utrecht-Ajax verliep (buiten het veld) bijzonder rustig. Complimenten aan ieder die daaraan meewerkte, incl. supporters!"

Drooglegging treft sportclubs nabij Galgenwaard