Celstraffen in moordzaak slager Pott

UTRECHT - De twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van slager Jan Pott uit Zeist, verdwijnen allebei voor 13 jaar achter de tralies. Dat heeft de Utrechtse rechtbank vrijdagmiddag bepaald. Tegen beide overvallers was 15 jaar geëist.
De mannen van 30 en 31 jaar overvielen de slager vorig jaar zomer in zijn huis in Zeist. Ze lieten hem achter met tape over zijn mond en neus, waardoor hij stikte. De rechtbank bevond ze allebei schuldig aan doodslag.
De rechtbank veroordeelde een 28-jarige handlanger tot 5 jaar cel, 3 jaar minder dan justitie eerder had geëist. Hij reed de auto en hield de ladder vast waarmee de hoofddaders de woning van Pott binnenkwamen.

NEEF

De 33-jarige neef van Pott, die de hoofddaders getipt had, moet 3 jaar naar de gevangenis. Tegen hem was vijf jaar geëist. Wrang detail is dat deze neef de weduwe van slager Pott in een rolstoel naar het graf van haar man reed tijdens de uitvaart.
Alle vier betrokkenen in de zaak moeten niet alleen de cel in, ook moeten ze samen 8500 euro schadevergoeding betalen aan de familie van de 80-jarige slager.
De overvallers maakten overigens niets buit. Pott werd op Vaderdag gevonden door zijn zoon, die bij hem op visite kwam met een cadeautje.

Celstraffen in moordzaak slager Pott en carnavalsmoord IJsselstein
Celstraffen in moordzaak slager Pott