Bioscopen maken zich op voor vroege kerst

UTRECHT - De bioscoopbranche bereidt zich voor op een vroege piek in het aantal bezoekers in de komende kerstvakantie. Omdat Eerste Kerstdag dit jaar op een dinsdag valt, houdt onder meer de Utrechtse keten Wolff Bioscopen komend weekeinde al rekening met uitverkochte zalen door de kerstdrukte.
"Traditioneel gezien begint de drukte in de kerstvakantie op Tweede Kerstdag en blijft het druk tot en met 30 december, zegt marketingmanager Martijn Visscher van Wolff Bioscopen.
"Nu kerst dit jaar op dinsdag en woensdag valt en veel mensen al op maandag vrij hebben, begint de drukte waarschijnlijk al voor de kerstdagen. Dat is eerder dan gebruikelijk''

TWEEDE KERSTDAG

Bioscoopketen Pathé verwacht dat het komend weekeinde goed zal lopen, maar Daniella Koot, die bij Pathé verantwoordelijk is voor de programmering, verwacht dat het echt druk wordt op Tweede Kerstdag. "Wie zeker wil zijn van een goede zitplaats, moet vooraf een kaartje kopen", waarschuwt Koot.
Visscher verwacht dat de film The Hobbit: An Unexpected Journey de meeste bezoekers zal trekken in de kerstvakantie. "De film staat al op nummer 1 en is niet meer van de troon te stoten", zegt de exploitatiemanager van Wolff Bioscopen.

SKYFALL

De posities 2 en 3 worden volgens Visscher een strijd tussen de films Skyfall en Alles is familie. De James Bondfilm draait nu 7 weken in de bioscopen en heeft ongeveer 1,8 miljoen bezoekers getrokken.
De Nederlandse film Alles is familie bereikt dit weekeinde de grens van 500.000 bezoekers, verwacht een woordvoerster van filmdistributeur A-Film.