Bejaarde Utrechtse onwel na babbeltruc

UTRECHT - Een 82-jarige bewoonster van de Utrechtse Roerstraat in Rivierenwijk is woensdagavond slachtoffer geworden van een babbeltruc. Toen ze door had wat er was gebeurd, werd ze vermoedelijk van de schrik onwel.
Twee vrouwen belden aan en kwamen met een smoes de woning binnen. Waarschijnlijk lieten ze de voordeur open waardoor een derde persoon binnen kon komen om spullen te stelen op de bovenverdieping.
De bewoonster merkte later dat er sieraden en geld waren gestolen. Ze werd niet goed en werd door ambulancepersoneel voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

SIGNALEMENT

De verdachten zijn niet aangehouden. Het slachtoffer heeft die avond twee vrouwen gezien, maar er is sterk het vermoeden dat er nog een derde persoon bij betrokken is. De twee vrouwen, die gezien zijn, waren vermoedelijk van Marokkaanse afkomst en beiden ongeveer 18 á 20 jaar oud.
Eén van de vrouwen was ongeveer 1.60 lang en had een slank postuur. De andere vrouw was iets langer en had een steviger postuur. Beiden waren gekleed in een donkere broek, een halflange gewatteerde zwarte jas en droegen een grijskleurig gebreide muts op het hoofd. Op de gebreide muts was een soort bloemmotief zichtbaar.