Vrijdag minder treinen en drukke spits vanwege sneeuw

UTRECHT - Vanwege de verwachte sneeuwval en vorst passen de Nederlandse Spoorwegen vrijdag de dienstregeling aan.
In de Randstad en de directe omgeving daarvan rijden de treinen om het half uur in plaats van om het kwartier. Ook probeert de NS langere treinen in te zetten.
Volgens NS is er door de maatregelen meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het winterweer op te vangen. Ook verwacht het spoorbedrijf zo beter in staat te zijn om betrouwbare reisinformatie te geven aan reizigers. NS probeert ook langere treinen in te zetten.

PRORAIL

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven paraat staan om eventuele problemen snel op te lossen. NS zet extra personeel in om de reiziger zo goed mogelijk te van dienst te zijn.
Vrijdag beslist het spoorbedrijf of de aangepaste dienstregeling van kracht moet blijven.

WEGVERKEER

De VerkeersInformatieDienst (VID) raadt aan vrijdag thuis te werken als het kan. Er wordt een pak sneeuw van bijna 10 centimeter verwacht. Ook moeten weggebruikers vrijdagochtend rekening houden met gladheid en slecht zicht door sneeuwbuien.
Spitsstroken zullen gesloten blijven door de sneeuwval maar ook omdat de camera's door de sneeuw de stroken niet kunnen monitoren.

DONDERDAGAVOND

Voor donderdagavond valt de hinder door het weer relatief te overzien, meldt de VID. De kans op een winterse bui is klein, bovendien zit de dooi in de grond. Eventuele neerslag vriest dus niet op.

NS over aangepaste dienstregeling vanwege sneeuw