Bangalijst, Facebookmoord of nivelleringsfeestje?

UTRECHT - De Dikke van Dale heeft dinsdag de tien woorden bekendgemaakt die kans maken op de titel 'Woord van het Jaar'.
Bangalijst is een van de kanshebbers. Dat woord staat voor een ranglijst van meisjes die er een losse seksuele moraal op na zouden houden.
Ook grexit (het vertrek van Griekenland uit de eurozone) is genomineerd. De andere acht woorden zijn appconomie, facebookmoord, inbrekersrisico, mamaporno, nivelleringsfeestje, project X-feest, religiestress en voetbalvrouwing.
Op 18 december wordt het Woord van het Jaar 2012 bekendgemaakt. Tot en met 17 december kunnen mensen via www.woordvanhetjaar.nl bepalen welk woord wint.
Vorig jaar won het woord tuigdorp. De betekenis van tuigdorp is 'een afgelegen locatie die is ingericht als woonoord voor veelplegers e.d., m.n. zo'n locatie met asowoningen'. De andere woorden die vorig jaar in de top 3 eindigden waren caviapolitie en occupyer.
'Tuigdorp' kwam in het nieuws door PVV-leider Geert Wilders. Hij vond dat overlastgevende veelplegers moesten worden verbannen naar 'tuigdorpen'.