150 kilo hasj en half miljoen cash bij drugsinvallen

UTRECHT - Bij de drugsinvallen in Utrecht en Breda heeft de politie dinsdag 150 kilo hasj gevonden. Er is verder beslag gelegd op ruim een half miljoen euro aan contant geld en een aantal woningen die mogelijk zijn verkregen met crimineel geld. Ook is er een vuurwapen gevonden. Een 52-jarige Utrechter en een 30-jarige man uit Breda zijn aangehouden.
Samen met het leger werden aan het begin van de middag bij tien panden in de stad invallen gedaan. Het ging om acht huizen, coffeeshop Shabab aan de Vleutenseweg, die per direct is gesloten, en het pand ernaast. In Breda viel de politie twee woningen binnen in verband met het onderzoek.
In totaal werden zestig agenten ingezet. Het leger zette speciale apparatuur in, waarmee zaken gevonden kunnen worden die verstopt zijn.
De actie trok op de Vleutenseweg veel bekijks. Behalve politiewagens stonden ook meerdere voertuigen van het leger voor de deur. Door alle consternatie kwam één van de legerauto's in botsing met een passerende wagen, tot hilariteit van veel omstanders. De schade bleef beperkt.
Op de Vleutenseweg ontstond aan het einde van de middag brand in een woning. Dit pand had niks met de invallen te maken. De brandweer kwam ter plaatse. Verkeer vanuit de stad kon de Vleutenseweg niet op.

Radiobijdrage over invallen in Utrecht
Grootschalig drugsonderzoek in Utrecht: tien invallen