Politie alert op 'kinderlokker' Leidsche Rijn

UTRECHT - De politie in Utrecht houdt opnieuw verscherpt toezicht in vinexwijk Leidsche Rijn in verband met een mogelijke kinderlokker.
Dinsdag kreeg de politie een melding binnen over een man, die een 10-jarig meisje op de Groenedijk had aangesproken, haar allerlei vragen had gesteld en haar tot aan haar huis had achtervolgd.
Wat de intenties van de man waren is volgens de politie niet duidelijk. De woordvoerder wil dan ook nog niet over een kinderlokker spreken.
De school heeft wel alle ouders gewaarschuwd via een mail. Ook zijn er twee eerdere meldingen geweest bij andere scholen. "We nemen elke melding serieus en vragen iedereen alert te zijn", aldus de politiewoordvoerder.
In april heeft de politie in Leidsche Rijn meerdere keren groot uitgepakt om een vermeende kinderlokker te pakken. De meldingen liepen volgens de politie echter zo uiteen dat nog steeds
onduidelijk is wat er nu precies aan de hand was.
De man die dinsdag het 10-jarige meisje aansprak op de Groenedijk was volgens de melding een blanke man met donkerblond haar. Hij droeg een bruin leren jack, een zwarte broek met een blauw shirt en reed op een zwarte fiets.
De politie vraagt mensen om in een dergelijke situatie gelijk het alarmnummer 1-1-2 te bellen.