Roosterconflict RAVU voor rechter

UTRECHT - Het rommelt tussen ambulanceorganisatie RAVU en het personeel. De RAVU wil anders gaan inroosteren maar dat is de werknemers in het verkeerde keelgat geschoten. Vanwege nieuwe CAO-afspraken loopt het personeel namelijk veel onregelmatigheidstoeslag mis en dat kost mensen tot 400 euro per maand.
De RAVU verzorgt binnen de provincie Utrecht alle ritten van ambulances en heeft naar eigen zeggen vooral op zaterdagen en in de avondspits een probleem. Dan zouden aanrijtijden te lang zijn. Bovendien zou het nieuwe rooster gezonder zijn voor het personeel.
Het personeel spreekt dat tegen. Het bestaande rooster functioneert volgens hen al twintig jaar prima. Daarnaast zou het huidige ziekteverzuim niet wijzen op een ongezonde inzet van het personeel.
De partijen troffen elkaar vandaag voor de rechter. Daar was zoveel personeel bij aanwezig dat sommigen verplicht op de grond moesten zitten.
Ondanks de serieuze omgeving was er ook ruimte voor een vrolijke noot. Toen de rechter bij het zien van de vele ambulancemedewerkers zei dat hij zich nog nooit zo veilig had gevoeld, antwoordde een RAVU-medewerker gevat: 'dat hangt helemaal van de uitspraak af.'
Op 30 november doet de rechter uitspraak.