Tien opties voor Utrechtse asohuisjes

UTRECHT - Utrecht heeft tien nieuwe mogelijke locaties voor de omstreden Skaeve Huse voor overlastplegers.
De suggesties voor de asohuisjes komen van inwoners en wijkraden. Zij mogen tot half december meedenken over geschikte plekken, daarna neemt de gemeente een beslissing. Die zal in het geheim worden besproken met een raadscommissie. Daarna volgt een definitieve keuze.
In een stuk op de website van de gemeente Utrecht staat dat er een initiatief ligt voor Skaeve Huse in Leidsche Rijn. Waar precies in de vinexwijk is niet bekend. De gemeente zegt dat het absoluut nog geen voorkeur of denkrichting heeft en dat de mogelijke locaties niet openbaar worden gemaakt om onrust te voorkomen.
Eerder wilde de gemeente Utrecht de huizen pal naast de Mytylschool in Maarschalkerweerd plaatsen. Dat ging na veel protest niet door.
Utrecht is op dit moment op zoek naar een nieuwe plek om zeven Skaeve Huse neer te zetten. De gemeente riep op om via utrecht.nl/skaevehuse mee te denken over een goede plek voor de huisjes.
Skaeve Huse, een project afkomstig uit Denemarken, zijn eenvoudige woningen die op enige afstand van andere huizen staan. De bewoners zijn vaak mensen met een verleden van ernstige woonoverlast. Ze hebben vaak jarenlang begeleiding of hulp gehad vanwege psychiatrische problematiek en kunnen niet goed wonen zonder overlast voor hun omgeving te veroorzaken.

Wethouder over opties Skaeve Huse