Nachtwerk bij bouw station Vaartsche Rijn

UTRECHT - Het nieuwe treinstation Vaartsche Rijn in Utrecht begint vorm te krijgen. ProRail is begonnen met de bouw van een een liftschacht. Komend weekend volgt de bovenkap van het portaal dat het gezicht van het station moet worden.
Bij het nachtelijke werk kunnen omwonenden last hebben van het lawaai, waarschuwt ProRail. Ook het verkeer op de Vondellaan moet rekening houden met hinder. Verkeersregelaars leiden de weggebruikers langs de bouwplaats.

RANDSTADSPOOR

Station Vaartsche Rijn is onderdeel van het Randstadspoor en moet in 2015 klaar zijn. Het wordt ook een halte van de Uithoflijn, de tramverbinding tussen Utrecht Centraal en de Uithof die enkele jaren daarna nog komt. Op die manier kunnen treinreizigers sneller en gemakkelijker bij de Uithof komen.
ProRail heeft bij het ontwerp van het station samengewerkt met de gemeente Utrecht. Er komen twee perrons voor de trein en twee voor de tram. Onder het station komen commerciële ruimtes en een parkeergarage. Onder en naast het station komen ook fietsenstallingen.