Vertraging in rechtszaak rond Freya Svasek

UTRECHT - De rechtszaak tegen de drie mannen die verdacht worden van het mishandelen en misbruiken van de Utrechtse Freya Svasek in een huis in Hoevelaken loopt vertraging op.
Dit komt omdat de verdediging meer onderzoek wil laten uitvoeren en slachtoffer Freya Svasek nog een keer wil verhoren.
De officier van justitie was erg tegen een nieuw verhoor. Svasek zou al uitgebreid en deskundig zijn verhoord. Dit moet in dit geval extra zorgvuldig gebeuren omdat de vrouw doof is.
De rechter wees dinsdag de verzoeken van de verdediging echter toe. Hierdoor zal de geplande eerste zittingsdag van 29 november niet worden gehaald. De behandeling zal nu waarschijnlijk in januari of februari plaatsvinden. De verdachten blijven vastzitten.
In februari viel een arrestatieteam een woning in Hoevelaken binnen waar Freya Svasek naar eigen zeggen tegen haar wil werd vastgehouden. De vrouw liep weken met een gebroken kaak rond en verklaarde dat zij uitwerpselen had moeten eten.
Twee mannen worden beschuldigd van het vasthouden van Svasek. Een derde zou tegen haar zin seks met de vrouw hebben gehad. Die keerde in november 2011 niet terug naar de psychiatrische kliniek in Utrecht waar ze verbleef.