Taxichauffeur slaat klant bewusteloos

UTRECHT - Een vrouw uit Utrecht is vannacht vermoedelijk door een taxichauffeur gemolesteerd na een ruzie over geld. De vrouw raakte buiten bewustzijn en moest naar het ziekenhuis. De politie heeft een buurt onderzoek gedaan.
De 29-jarige vrouw was in Amersfoort op stap geweest en wilde rond 01.15 uur met de taxi vanaf 't Hof in Amersfoort terug naar haar woonplaats Utrecht. Eenmaal in Utrecht kwam ze erachter dat ze het geld voor de overeengekomen ritprijs niet op zak had.
Er ontstond een ruzie met de taxichauffeur en volgens het slachtoffer sloeg hij haar, waarna ze op de straatstenen viel en buiten bewustzijn raakte. De taxichauffeur zou bezittingen van de vrouw hebben meegenomen, waardoor de politie het ook rekening houdt met een beroving met geweld.

BEWUSTELOOS

Een passant zag de vrouw om 02.10 uur bewusteloos liggen op de hoek Rijnlaan met de Balijelaan. Hij heeft zich over haar ontfermd, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens de politie is ze erg aangeslagen en vanwege haar verwondingen moeilijk te verhoren.
Het is nog niet duidelijk of het om een illegale taxi gaat, een zogeheten snorder, of dat het om een geregistreerde chauffeur gaat. De recherche hoopt dat getuigen zich melden. Agenten hebben tijdens het buurtonderzoek gedaan flyers uitgedeeld.