"Miljoenenstrop door asbest is schuld van provincie"

UTRECHT - De provincie Utrecht heeft het aan zichzelf te wijten dat het 3,5 miljoen euro moet betalen voor de sanering van het oude Provinciehuis. Dat zegt de PVV-fractie in de Provinciale Staten.
Afgelopen weekend werd bekend dat de sanering veel meer kost dan aanvankelijk werd gedacht. De schoonmaakkosten vallen daardoor 2,5 miljoen euro hoger uit, omdat er meer asbest in het gebouw blijkt te zitten. Of de provinciemedewerkers meer risico hebben gelopen dan tot nu toe werd aangenomen, wordt eind deze week bekend.
PVV-fractievoorzitter René Dercksen vindt dat de provincie beter had moeten weten, omdat het asbest door de provincie zelf in het gebouw is verwerkt. De provincie verhuisde dit voorjaar van het oude kantoor in Rijnsweerd naar het nieuwe kantoor in het voormalige Fortis- gebouw iets verderop.
In een reactie laat de provincie aan RTV Utrecht weten dat de definitieve kosten nog niet bekend zijn. De provincie zegt dat de asbestsaneerder, die in 2009 het gebouw asbestvrij had moeten maken, onzorgvuldig heeft gewerkt. Het bedrijf wordt aansprakelijk gesteld.