Twijfels over Utrechtse Tourstart

UTRECHT - Utrechtse politici betwijfelen of het langer verantwoord is om de start van de Tour de France naar Utrecht te halen.
Rabobank maakte vrijdag bekend zich terug te trekken als sponsor van het evenement omdat de sport 'tot op het hoogste niveau verziekt is door dopinggebruik'. Dat het hoofdkantoor van de bank in Utrecht staat, speelde voor de gemeente een grote rol bij de wens om de Tour binnen te halen.

GROENLINKS

Fractievoorzitter Marry Mos van GroenLinks ziet de bezwaren alleen maar groter worden, nu de Utrechtse sponsor zich terug heeft getrokken. Naast de discussie over het imago, is het de vraag of een Tourstart financieel wel mogelijk is, nu de Rabobank zich heeft teruggetrokken, zegt Mos.

SP

De SP Utrecht wil dat het college stopt met de lobby om de Tour de France naar Utrecht te halen. "Het wielrennen is geen sport meer om trots op te zijn en zeker geen prestigeproject voor de promotie van Utrecht."
De Socialistische Partij was sowieso al tegen de pogingen van de gemeente om de Tour in huis te halen. De partij vindt het veel te duur en stelt dat het geld beter besteed kan worden aan lokale sportverenigingen waar alle inwoners wat aan hebben.

PVDA

Burgemeester Wolfsen en sportwethouder Den Bensten (beiden PvdA) zijn op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar. PvdA-fractievoorzitter Ruben Post vindt dat een Tourstart in Utrecht nog steeds mogelijk is, maar dan moet de financiering van het evenement wel goed geregeld zijn.

WIELAERT

Voorvechter van de Tourstart Jeroen Wielaert blijft er wel in geloven. Hij gaat door met de lobby om de Tourstart naar Utrecht te halen. De stichting van Wielaert peilde eerder de stemming onder de Utrechters. 82 Procent zou de Tour naar Utrecht willen halen.
Ook na al het nieuws van afgelopen week denkt Wielaert nog steeds dat veel mensen in de stad plezier zullen beleven aan het evenement.
De gemeente Utrecht zegt zich eerst verder te willen beraden. Komende week wordt erover gesproken in de raad.

Twijfels over Utrechtse Tourstart