Utrechtse musea in vuur en vlam

UTRECHT - In Utrecht openen de musea vanavond de deuren voor de jaarlijkse museumnacht. Het thema dit jaar is 'in vuur en vlam'. Burgemeester Wolfsen opent het evenement met het ontsteken van de nieuwe grote kroonluchter in de Michaëlskapel in de Domtoren.
Daarna is het de beurt aan de musea, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Zo heeft een Universiteitsmuseum een programma over soa's, zijn er helse praktijken in Museum Catharijneconvent en kruipt mezzosopraan Tania Kross in de huid van duistere vrouwen in de klassieke muziek in Museum Speelklok.
Het geldmuseum neemt voor de gelegenheid intrek in het Pandhof naast de Domkerk. Onder het Domplein kunnen bezoekers met een zaklantaarn de schatten van Romeinen aanschouwen en in de Domtoren is er theater. In het Utrechts Archief komen de grote stadbranden aan de orde.
Het AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst biedt vurige chocolade en in Sonnenborgh speelt de bossa novaband Sensuàl. Het Centraal Museum heeft verhalenvertellers en muziek.
De museumnacht eindigt traditioneel weer in het Spoorwegmuseum, dit keer met het laatste concert van de Utrechtse band GEM en met muziek van DJ St. Paul.