Utrechts adviesbureau wil betaald losgeld terug

UTRECHT - Het Utrechtse bedrijf &Samhoud wil het losgeld terug dat het dit voorjaar betaalde aan de kidnappers van de zoon van een toenmalige werknemer. Dat bevestigt de advocaat van de werknemer na een bericht in de Telegraaf.
Het 13-jarige jongetje Nayati Moodliar werd dit voorjaar ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het gezin Moodliar woonde daar vanwege de baan van de vader bij adviesbureau &Samhoud.
Het bedrijf betaalde een losgeldbedrag van 75.000 euro, waarna de jongen een week na zijn ontvoering werd vrijgelaten. Niet lang daarna werd vader op staande ontslagen door de firma. De rechter bepaalde dat hij onterecht ontslagen was en &Samhoud moest een ontslagvergoeding betalen.
Volgens advocaat Lieshout van het gezin wil het bedrijf nu opeens het betaalde losgeld terugvorderen, terwijl het dat als goede werkgever en als morele plicht aan het uitgezonden gezin betaalde.
Het gezin Moodliar is er kapot van. "Ons kind heeft nog steeds psychische hulp nodig", zegt de familie in de Telegraaf. "We zijn ons huis kwijt en we hebben geen cent meer. Maar &Samhoud heeft geen boodschap aan onze problemen. Onbegrijpelijk voor een bedrijf dat altijd zo betrokken en sociaal bewogen zegt te zijn."
&Samhoud wil niet op de kwestie reageren omdat het bedrijf vindt dat het hier gaat om een interne aangelegenheid.