Verladersorganisaties blij met verbreden A27

UTRECHT - Verladersorganisaties EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn blij met het voornemen van Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu om de A27 bij Utrecht te verbreden naar 2x7 banen.
De minister ziet de verbreding als beste oplossing om de doorstroming en veiligheid te verbeteren en de beroepsorganisaties zijn het daarmee van harte eens. Op deze manier krijgen de inwoners van Utrecht een betere luchtkwaliteit, terwijl de hinder en schade aan natuur en milieu wordt beperkt, zeggen de verladersorganisaties.
De organisaties hebben uitgerekend dat de directe financiële schade voor het vrachtverkeer als gevolg van de files op dit traject in 2010 zo'n 8 miljoen euro bedroeg. De Indirecte schade ligt veel hoger.

GESCHEIDEN

De plannen gaan uit van de aanleg van 2x7 rijstroken, waarbij het doorgaande en regionale verkeer van elkaar wordt gescheiden. Daarvoor moet wel een stuk natuurgebied sneuvelen bij Amelisweerd. Daar komt over een lengte van 250 meter een dak op de snelweg terug.
Of de verbreding doorgaat, hangt van de PvdA af. CDA en VVD zijn voorstander en de linkse partijen zien niets in het voornemen om een stuk van het natuurgebied bij Amelisweerd op te offeren. De PvdA was ook tegen, maar wil op dit moment niets zeggen vanwege de formatieonderhandelingen.