Gouden Kalf voor Willeke van Ammelrooij

UTRECHT - Actrice Willeke van Ammelrooy heeft woensdagavond het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2012 uitgereikt gekregen. Ze kreeg de prijs op de openingsavond van het Nederlands Film Festival (NFF) in de Utrechtse schouwburg.
Het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs wordt toegekend door het bestuur van de Stichting Nederlands Film Festival aan personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.
De winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2012, de prijs voor de beste debuutfilm van het festival gaat dit jaar naar regisseur Jeroen S. Rozendaal. HIj won de prijs voor zijn korte documentaire Interzone - gedichten van Bart Chabot.
Rozendaal kreeg de prijs, een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van 5.000 euro, uit handen van Aleid Wolfsen.

SONJA BAREND

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers (NBF) riep tv-persoonlijkheid Sonja Barend uit tot erelid.
Het tiendaagse evenement opende met de première van de speelfilm 'Nono, het zigzag kind'. Het filmfestival, de 32e editie, is verspreid over 15 locaties en bioscopen in de stad.

Rode loper uit voor Nederlandse filmsterren