'Anonieme controles op seks in massagesalons'

UTRECHT - De ChristenUnie in Utrecht wil meer controles bij de Chinese massagesalons in de stad, die als paddestoelen uit de grond schieten. De partij vermoedt dat er achter de schermen seksuele handelingen worden verricht. Dat zou het geval zijn bij twee massagesalons aan de Amsterdamsestraatweg.
Raadslid Mirjam Bikker: "De Telegraaf constateert dat in minimaal twee massagesalons sprake is van illegale prostitutie. Daar moet op gehandhaafd worden. Bij illegale prostitutie is er bovendien de vrees dat hier ook vrouwen uitgebuit worden. Daar maak ik me zorgen over. Dat is zo ernstig, dat de gemeente ook op voorhand goed moet controleren en meer middelen moet inzetten dan de reguliere."

ANONIEME CONTROLE

Bikker heeft schriftelijke vragen gesteld en vraagt het college onder andere om de Amsterdamse aanpak van anonieme controles in massagesalons te volgen.
Ook constateert de ChristenUnie dat al in 2011 gerapporteerd werd over illegale prostitutie in massagesalons in Utrecht door het Verweij-Jonker instituut. Bikker wil weten wat het college met deze signalen heeft gedaan.
De ChristenUnie maakt zich bovendien zorgen om de Amterdamsestraatweg. Bikker: "Het gedeelte tussen viaduct en Marnixlaan bevat nu wel heel veel kapsalons en massagesalons. Zo'n boulevard is niet gewenst. Het straatmanagement dat de gemeente inzet, heeft nog niet het gewenste resultaat. Ik zou graag zien dat er meer gestuurd wordt op vestigingsmogelijkheden."

Aziatische massagesalon in Utrecht weert seksklant