Kamer bezorgd over wegverbreding Amelisweerd

UTRECHT - Onder meer GroenLinks, D66, SP, CU en de PvdD maken zich grote zorgen over het besluit van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) om de A27-bak bij Amelisweerd tussen Lunetten en Rijnsweerd te verbreden.
"De afspraak was dat er geen onomkeerbare besluiten zouden worden genomen", zegt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren van GroenLinks. Eerder liet het ministerie van Infrastructuur aan RTV Utecht weten dat de Kamer begin deze zomer juist had opgeroepen om snel een besluit te nemen.
De partijen willen nu zo snel mogelijk met de verkeersminister overleggen over de ontstane situatie. Cruciaal in dit debat is de opstelling van de PvdA. De partij was geen voorstander van de verbreding van de snelweg, maar wil momenteel niets zeggen vanwege de formatieonderhandelingen met de VVD.
De minister zegt dat de verbreding nodig omdat het wegdeel dan goed aansluit bij de rest van de A27. Dat is volgens Schultz beter voor de verkeersveiligheid, zo schreef ze maandag in een brief aan de regio Utrecht.
De gemeente Utrecht liet gisteren al weten tegen het afkalven van het natuurgebied te zijn.

Vrees voor verbreding A27 Amelisweerd
Reactie Kamerlid Van Tongeren (GroenLinks)