Geweldspoor in Utrechtse Surinamestraat

UTRECHT - In Utrecht zijn dinsdagavond twee gewelddadige mannen opgepakt die na een mislukte beroving op een taxichauffeur besloten een invalide man te mishandelen.
De twee wilden op de Surinamestraat in de wijk Lombok de taxichauffeur overvallen. Toen dat niet lukte, werd de chauffeur mishandeld en zijn auto kapotgemaakt. De man wist een noodoproep de wereld in te sturen waarop massaal werd gereageerd door zijn collega's.
Toen de politie arriveerde in een straat die volstond met taxi's, kwamen de twee agressieve mannen net een woning uitlopen. Daar hadden zij een invalide man en nog een slachtoffer mishandeld.
Agenten konden het duo met moeite inrekenen. Tijdens het overbrengen naar het bureau probeerden ze de ruit uit een politieauto te trappen en trakteerden ze de agenten op forse beledigingen en bedreigingen.
De verdachten, van 30 en 42 jaar uit Utrecht, werden ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met poging beroving, mishandeling (3x), vernieling, belediging (4x) en bedreiging (4x).