Officiële aftrap bouw Uithoflijn

UTRECHT - De aanleg van de nieuwe tramlijn tussen Utrecht CS en de Uithof is al begonnen, maar het officiële startsein is vanmorgen gegeven. Wethouder Lintmeijer en BRU-bestuurder Arjen Gerritsen hebebn symbolisch een stuk rails neergelegd.
De aannemer is maandag begonnen met de aanleg van de ondergrond bij de Koningsweg, maar al eerder zijn allerlei voorbereidingen gedaan. Zo zijn al tientallen bomen gekapt bij begraafplaats Soestbergen en de Pelikaanstraat, zijn bruggen al aangelegd en leidingen verlegd.
Over de zogeheten Uithoflijn, ook bekend als de HOV om de zuid, wordt al sinds de jaren '70 gesproken en dankzij een forse bijdrage van het Rijk kan de trambaan worden aangelegd. Het plan was dat de tram in 2018 zou rijden, maar of dat gehaald wordt, is onzeker geworden door de val van het kabinet.

AMELISWEERD

De route van de lijn gaat langs het nieuwe station Utrecht Vaartse Rijn, via begraafplaats Soestbergen, onder de Waterlinieweg richting Amelisweerd.
De baan buigt daarna af en passeert station Galgenwaard, verder langs de Weg tot de Wetenschap om daarna op de Uithof aan te komen. Het eindstation is de te bouwen P+R naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
De lijn zal op Utrecht CS worden gekoppeld met de bestaande tramlijn vanaf IJsselstein.

Uithoflijn van start