Weerstand tegen reddingsplan voor De Utrechtse Spelen

UTRECHT - De redding van theatergezelschap De Utrechtse Spelen is nog geen gelopen race. Dat zegt de SP-fractie in de Utrechtse gemeenteraad.
Het theatergezelschap, onder meer verantwoordelijk voor Orfeo ed Euridice bij Paleis Soestdijk, zit voor miljoenen in de schulden.
De provincie is al akkoord met een bijdrage twee ton, hoewel een aantal partijen, zoals de ChristenUnie, fel tegen zijn. Van de gemeente wordt een bijdrage van een kwart miljoen en een renteloze lening van acht ton gevraagd.
De SP stelt dat er veel Utrechtse culturele instellingen zijn gekort door de overheid, maar dat er bij De Utrechtse Spelen gewoon slecht beleid is gevoerd. "Dat verdient geen reddingsoperatie", aldus raadslid Tim Schipper.
Volgens de partij wil de gemeente het reddingsplan erdoor drukken om de nominatie van Utrecht als culturele hoofdstad niet in gevaar te brengen.
Ook bij veel andere cultuurinstellingen in de regio, die zelf zwaar getroffen zijn door bezuinigingen, is het reddingsplan slecht ontvangen.
Vanavond praat de gemeente over financiële steun aan De Utrechtse Spelen.

Raadslid Schipper over reddingsplan De Utrechtse Spelen