Steker buschauffeur Breukelen weer aangehouden

UTRECHT - De man die drie jaar geleden in Breukelen een buschauffeur neerstak is opnieuw opgepakt.
In mei werd Sarwer T. vervroegd vrijgelaten omdat het Openbaar Ministerue te laat was met het indienen van een bezwaar daartegen. Dat gaf destijds veel ophef. Omdat de messentrekker zich niet aan de afspraken met de reclassering heeft gehouden zit hij nu weer vast. Als de rechter akkoord gaat moet de man nog een ruim een jaar achter de tralies om zijn volledige straf uit te zitten.
Op de dag van de steekpartij was T. op weg naar de Sociale Dienst in Woerden. Hij had kort daarvoor ruzie gehad met zijn consulente daar. In de bus viel hij twee meisjes lastig. Toen de chauffeur wilde dat hij uitstapte, stak T. hem met een mes. Daarop wist het slachtoffer de toen 50-jarige man de bus uit te werken waar hij werd overmeesterd. Het slachtoffer is helemaal hersteld van zijn verwondingen.
De Afghaanse man is op 11 november 2010 veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor poging doodslag en mishandeling. Zowel de officier van het parket Utrecht als de advocaat-generaal van het ressortsparket Arnhem eiste acht jaar celstraf voor poging moord en mishandeling.

Reactie van de neersgestoken buschauffeur
Beelden na steekpartij in bus september 2009