Slechtvalk Evert vliegt wijde wereld in

UTRECHT - Slechtvalk Evert is uitgevlogen. De roofvogel die op het dak van het provinciehuis in Utrecht werd geboren, is de laatste drie weken niet meer gezien bij het grote gebouw in Rijnsweerd.
Eerder is Evert nog wel vliegend met zijn ouders rond het provinciehuis waargenomen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat Evert is gevlogen, laat de Werkgroep Roofvogels Nederland aan RTV Utrecht weten.
De slechtvalk stond voor z'n geboorte al in de schijnwerpers. Omdat zijn ouders aan het broeden waren kon het logo van de provincie niet op het dak van het provinciehuis worden geplaatst. Ook ontstond er ophef toen Evert te vroeg z'n vleugels uitsloeg en naar beneden tuimelde.
De vogelopvang wilde het beestje toen laten aansterken maar Werkgroep Roofvogels Nederland vond dat Evert terug moest naar z'n ouders. Het valkje werd daarom na twee weken teruggeplaatst en weer goed in het ouderlijk nest opgevangen.
Dat bleek een succes, want Evert lijkt nu de wijde wereld ingetrokken. De roofvogel is geringd met een kleurring. Wanneer hij weer ergens opduikt is hij te herkennen. De Werkgroep Roofvogels Nederland zegt 'erg blij te zijn met dit succesverhaal'.